fbpx

Ucrainenii susțin că oficialii care refuză să colaboreze cu forțele ocupante în Mariupol sunt „încarcerați și executați”

Voluntarii și oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autoritățile ruse în orașul ocupat Mariupol și în satele din apropiere sunt încarcerați și executați, a transmis consiliul municipal al orașului, potrivit BBC., citată de g4media.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O postare pe Telegram a autorității locale, care îl citează pe primarul Vadym Boychenko, afirmă că o „falsă instanță RPD [autoproclamata Republică Populară Donețk]” l-a condamnat pe liderul unui sat de pe coasta Azov la 10 ani de închisoare, în timp ce cel puțin un funcționar public a fost executat prin împușcare.

Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor și au încercat să livreze alimente și apă în orașul blocat în martie și aprilie, sunt, de asemenea, reținuți în închisoarea din Olenivka, afirmă consiliul municipal.

„O judecătoare ucraineană așteaptă, de asemenea, un verdict de la falsa republică. Există rapoarte potrivit cărora ar fi fost torturată”, adaugă autoritățile.

Între timp, Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat pe Telegram că trupele de ocupație rusești au încercat să accelereze distribuirea pașapoartelor rusești în Mariupol.

El a citat „surse” care au spus că ministerul pentru migrație al RPD a instruit autoritățile instalate de Moscova în oraș să găsească spații în care să fie depuse actele de către rezidenți pentru a obține pașapoarte rusești.

Articole asemănătoare

Back to top button