fbpx

Pentagonul: Ucraina recâștigă teren în unele regiuni din sudul țării

Armata ucraineană desfășoară operațiuni contraofensive care au făcut posibile, în special în sud, recâștigarea unor poziții în fața trupelor ruse, care se confruntă cu dificultăți de comunicare, a afirmat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Armata ucraineană „se află acum, în anumite situații, în ofensivă”, a declarat John Kirby, la CNN, adăugând că militarii ucraineni îi „alungă pe ruși și îi împing în afara zonelor în care se aflau în trecut”. „Știm că au desfășurat contraatacuri (…) mai ales în ultimele zile la Nikolaiev”, un oraș cheie din sudul Ucrainei, a adăugat el.

„Am văzut (aceste câștiguri teritoriale) crescând în ultimele zile”, a spus John Kirby.

Potrivit g4media.ro, forțele rusești „nu-și desfășoară operațiunile cu coordonarea pe care am fi așteptat-o de la o armată modernă”.

„Comandanții lor nu discută întotdeauna, nu se coordonează întotdeauna cu forțele aeriene și cele terestre”, a declarat John Kirby. „Am văzut tensiune între forțele aeriene și terestre cu privire la modul în care s-au sprijinit reciproc”, și același lucru este valabil și pentru marină, a continuat el. „Au probleme cu comanda și controlul” trupelor. „Foarte concret, au probleme în a comunica între ei, iar acest lucru duce la utilizarea telefoanelor mobile în anumite cazuri”, estimează acest oficial american. Și, pe deasupra, „au rămas fără benzină, au rămas fără mâncare”.

Articole asemănătoare

Back to top button