fbpx

Ministerul ucrainean al Apărării: Rusia finalizează regruparea trupelor și se pregătește pentru o ofensivă la scară largă

Rusia finalizează regruparea trupelor și se pregătește pentru o ofensivă la scară largă, raportează Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Instituția anunță că Rusia își finalizează în prezent regruparea și încearcă să identifice zonele cele mai vulnerabile ale Forțelor Armate Ucrainene, pentru a lansa o ofensivă de amploare în Donețk.

„Inamicul pune capăt regrupării trupelor. Toate grupurile tactice de batalion care au fost concentrate până acum în Belarus, în apropierea granițelor noastre de nord, se deplasează acum în estul Ucrainei.  Inamicul încearcă acum să identifice locurile cele mai vulnerabile ale Forțelor Armate ale Ucrainei,  pentru a lansa o ofensivă de amploare și a-și consolida succesul, mai ales în zona Donețk”, a spus Vadim Schibițchi, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, în cadrul unei emisiuni la televiziunea națională a Ucrainei.

În privința presupusei decizii a rușilor de a opri asaltul asupra combinatului Azovstal de la Mariupol, Schibițchi spus că conducerea rusă minte, potrivit informațiilor militare.

„Potrivit Agenției Centrale de Informații, ca întotdeauna, conducerea rusă minte. Da, s-ar putea să refuze să efectueze un atac pe scară largă asupra acestei instalații, dar, conform datelor noastre, plănuiesc să implice Rosguard, plănuiesc să implice alte structuri, inclusiv FSB, care va continua să atace uzina Azovstal, pentru a ne distruge rezistența”, a comentat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării

Articole asemănătoare

Back to top button