fbpx

Deputatul și oligarhul Medvedciuk, cumătrul lui Putin, a fost capturat în Ucraina. Zelenski îl propune rușilor la schimb

Politicianul ucrainean de opoziție, Victor Medvedciuk, cumătrul lui Vladimir Putin, a fost reținut de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Acesta era îmbrăcat într-o uniformă a Forțelor Armate ale Ucrainei, transmite unian.net.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

O fotografie cu Medvedciuk încătușat a fost publicată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: „O operațiune specială a fost efectuată datorită SBU. Bravo! Detalii mai târziu”, a scris Zelenski.

Operațiunea de capturare a lui Viktor Medvedciuk a fost „fulgerătoare și periculoasă” și s-a desfășurat pe mai multe niveluri, potrivit directorului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov.

Victor Medvedciuk, al cărui partid pro-rus este al doilea ca mărime în Rada de la Kiev, este cetăţean ucrainean, dar are legături strânse cu liderul de la Kremlin.

La trei zile de la începutul agresiunii rusești în Ucraina, Medvedciuk a fugit din arestul de la domiciliu. Acesta Medvedciuk se afla în arest la domiciliu din mai 2021, fiind acuzat de înaltă trădare şi tentativă de jefuire a resurselor naturale din Crimeea.

Al 12-a cel mai bogat om din Ucraina în 2021, cu 620 de milioane de dolari conform Forbes, Viktor Medvedciuk este cunoscut pentru legăturile sale cu Vladimir Putin, fiind naşul uneia dintre fiicele sale.

Zelenski propune să-l dea la schimb cu ucrainenii captivi în Rusia

Preşedintele ucrainean a propus Moscovei să îl ofere pe deputatul şi omul de afaceri ucrainean Medvedciuk la schimb cu ucrainenii aflaţi în captivitate în Rusia.

„Propun Federaţiei Ruse să schimbăm acest bărbat cu băieţii şi fetele noastre care sunt în prezent în captivitate în Rusia”, a spus președintele Ucrainei.

„Şi Medvedciuk să fie un exemplu pentru voi. Nu a scăpat nici fostul oligarh. Ca să nu mai vorbim de criminalii de o anvergură mai redusă. Îi vom prinde pe toţi”, a mai spus Zelenski.

Articole asemănătoare

Back to top button