fbpx

video | Curtea Constituțională a validat un mandat de deputat PAS. Cine este Valentina Ghețu

Curtea Constituțională a examinat propunerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a valida mandatul de deputat al Valentinei Ghețu, candidat supleant pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La ședință au participat Președinta CEC, Angelica Caraman, reprezentanți ai Parlamentului și candidata supleantă. În urma deliberărilor, Înalta Curte a validat mandatul deputatei.

„În conformitate cu prevederile articolului 62 din Constituție, la propunerea Comisiei Electorale Centrale, Curtea Constituțională hotărăște validarea mandatului de deputat sau nevalidarea lui în cazul încălcării legislației electorale. Candidatul supleant va fi declarat ales de către Curtea Constituțională, la adresarea Comisiei Electorale Centrale, dacă, din anumite motive, un mandat de deputat aparținând partidului pe care îl reprezintă va deveni vacant.

În ședința plenară nu au fost stabilite circumstanțe care să împiedice validarea mandatului de deputat în Parlament atribuit dnei Valentina Ghețu”, a precizat Curtea Constituțională.

Menționăm că mandatul de deputat a devenit vacant în urma demisiei deputatei Ana Calinici, din partea aceluiași partid.

Cine este Valentina Ghețu?

Născută în 1953, noua deputată PAS este agronom de profesie. Valentina Ghețu este originară din Edineț și a figurat cu numărul 78 pe lista electorală a PAS pentru alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021. Ea este vicepreședinta organizației teritoriale a formațiunii în raionul Edineț.

Potrivit declarației de avere și interese personale, Valentina Ghețu deține 4 terenuri agricole, dobândite în 1993, 1997 și alte două – în 2017. Noua deputataă a mai indicat 3 case de locuit, cu o suprafață de 58 mp, 30 mp și 113 mp, și un automobil Renault Megane în valoare de 3.000 de euro, fabricat în 2007.

Articole asemănătoare

Back to top button