fbpx

Natalia Gavrilița, despre remanierile în Guvern: Dacă lucrurile nu se mișcă repede, trebuie identificate alternative

Premierul Natalia Gavrilița spune că, deși subiectul remanierilor în Guvern este unul complicat, dacă lucrurile nu se mișcă suficient de repede, este cazul să fie identificate alternative mai bune. Declarațiile au fost făcute pentru presă după prezentarea lui Vladimir Bolea în funcția de nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, transmite IPN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Sunt mai multe procese care întârzie. Ne dorim o viteză mai mare în implementarea anumitor reforme și acțiuni în domeniul agricol. Este de o importanță majoră – secetă, criza economică, consecințele războiului din Ucraina care lovesc în anumite sectoare. De asta am decis că este nevoie de un suflu nou, de un impuls în activitatea Ministerului, iar domnul Bolea îl va putea da și va accelera mai multe procese”, a spus șefa executivului.

Potrivit ei, subiectul remanierilor este unul complicat, deoarece foarte multe persoane care au acceptat pozițiile în Guvern au renunțat la altă carieră sau la poziții mai bine plătite. Însă timpurile sunt complicate și pe mai multe domenii este nevoie de o viteză mai mare. Premierul spune că se dorește o prioritizare mai bună a politicilor. De asta discută permanent cu miniștrii și dacă va vedea că anumite lucruri nu se mișcă suficient de repede, iar anumite priorități nu sunt puse în capul mesei, deja după un an este cazul să vadă dacă pot fi găsite alternative mai bune.

Cât despre decizia de numire a deputatului Vladimir Bolea în funcția de ministru al Agriculturii, Natalia Gavrilița a declarat că această remaniere nu a fost o surpriză, iar presa nu a fost anunțată anticipat, pentru că „probabil, nu s-a reușit”.

Noul ministru al Agriculturii și Industriei alimentare, Vladimir Bolea, a depus vineri jurământul în prezența președintei Maia Sandu și a prim-ministrei Natalia Gavrilița. Tot astăzi, Bolea a fost a prezentat echipei Ministerului Agriculturii.

 

Articole asemănătoare

Back to top button