fbpx

Un tânăr ar fi fost împușcat în cap de forțele de securitate pentru că sărbătorea înfrângerea Iranului la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar

Un bărbat de 27 de ani ar fi fost omorât de forțele de securitate iraniene după ce a ieșit în stradă să sărbătorească înfrângerea Iranului la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar, relatează BBC și CNN.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Iran Human Rights a raportat că forțele de ordine l-au împușcat și ucis pe Mehran Samak, în vârstă de 27 de ani, când acesta a început să claxoneze din mașină, în orașul Bandar Anzali din Marea Caspică, pentru a sărbători înfrângerea echipei de fotbal iraniene.

BBC a obținut un videoclip care arăta înmormântarea bărbatului miercuri dimineață, 30 noiembrie. În filmare, oamenii pot fi auziți scandând „Tu ești imoralul, eu sunt o femeie liberă”, un slogan folosit frecvent în timpul protestelor, scrie Digi24.

Poliția iraniană a negat uciderea protestatarilor, dar a confirmat arestarea mai multor suspecți.

„În urma meciului de fotbal dintre echipa noastră națională și SUA, o serie de răzvrătiți s-au adunat în cartierul Cheraq Bargh din Anzali și a fost descoperit cadavrul unui bărbat, care avea în jur de 30 de ani. Pe baza dovezilor existente, s-a constatat că el a fost împușcat cu o armă de vânătoare”, a declarat șeful poliției Bandar Anzali, colonelul Jafar Javamardi, potrivit Tasnim, o agenție de presă aliniată la statul iranian, citată de CNN.

Mijlocaşul internaţional iranian Saeid Ezatolahi, care a jucat în meciul cu SUA şi este din Bandar Anzali, a dezvăluit că îl cunoaşte pe Samak şi a postat o poză împreună cu el la o echipă de fotbal de tineret.

„După pierderea amară de aseară, vestea morţii tale mi-a incendiat inima”, a scris Ezatolahi pe Instagram, descriindu-l pe Samak drept „un coechipier din copilărie”.

El nu a comentat circumstanţele morţii prietenului său, dar a spus: „Într-o zi vor cădea măştile, adevărul va fi dezvăluit”. El a adăugat: „Nu asta merită tinerii noştri. Acest lucru nu este ceea ce merită naţiunea noastră”.

Articole asemănătoare

Back to top button