fbpx

Țara în care imunizarea doctorilor a devenit obligatorie. Mai multe focare, identificate în cadrul spitalelor

Medicii și farmaciștii din Italia vor fi obligați să se vaccineze contra COVID-19. Decizia a fost luată de autoritățile italiene după ce în spitale au fost identificate mai multe focare ale maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cazul refuzului, persoanele riscă să fie suspendate din funcție până la sfârșitul anului, fără achitarea salariilor. Potrivit Digi24, cu referire la Reuters, decizia apare într-un decret guvernamental.

Hotărâre vine în momentul când tot mai multe cadre medicale refuzau imunizare, pe fundalul mișcărilor anti-vaccin și teoriilor conspiraționiste. Așadar, focarele care au fost depistate în mai multe instituții medicale se consideră a fi cauzate anume de refuzul angajaților de acolo de a se vaccina.

Pe de altă parte, în Italia există voci care pun la îndoială legalitatea deciziei. De consideră că aceasta ar fi discriminatorie.

De menționat este faptul că Italia și-a propus să ajungă la 500.000 de doze de ser administrate zilnic în aprilie. Din decembrie, când a demarat  campania, au fost administrate circa 10 milioane de doze de preparat, iar la 3,1 milioane de persoane li s-a injectat și rapelul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button