fbpx

Sfârșitul verii vine cu un fenomen astronomic rar. Diseară o vom putea urmări pe cer pe Lilith – Luna Neagră

În această seară, pentru a doua oară în luna august, se va produce fenomentul astronomic cunoscut cu denumirea de Lună Neagră sau Lilith. De regulă, evenimentul se produce o singură dată într-o lună calendaristică, însă astăzi este una dintre excepții.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anticii asociau termenul de Lună Neagră perioadei de Lună Nouă. Prima fază a Lunii, când aceasta este invizibilă cu ochiul liber, este numită popular Lună Tânără, Lună în Două Coarne şi Crai Nou.

Mitologic, denumirea Lilith, dată fenomenului de Luna Neagră, ar avea legătură cu numele primei soţii a lui Adam, Eva simbolizând independenţa asumată cu orice risc, al femeii care s-a desprins de legile universale, şi nesupunerea femeii în faţa bărbatului, transmite Digi24.

În 1898, astronomul german George Waltemath a propus denumirii de „Dark Moon” – Lilith, pentru ceea ce el considera a fi a doua Lună a Pământului, supoziţie demonstrată a fi eronată ulterior. Luna Neagră (Lilith) s-a crezut a fi o planetă misterioasă până în secolul al XX-lea însă astronomii au susţinut că este vorba doar despre un fenomen ceresc.

În 1930, astrologul francez Pierre Rougié, s-a ocupat de studiul orbitei lunare, făcând asocierea între denumirea de Lună Neagră şi mişcarea Lunii în jurul Pământului.

Luna Neagră sau Lilith este considerată şi un fenomen astrologic. În ultimele decenii i s-a acordat o importanţă mai mare în studiul hărţilor astrologice, fiind considerată un element karmic având influenţe malefice. Cum totul are însă doi poli, putem descoperi şi latura ei utilă, pozitivă.

Articole asemănătoare

Back to top button