fbpx

Serviciile de securitate ucrainene spun că au prins mai mulți agenți ruși care pregăteau asasinarea lui Zelenski

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU)  spune că a prins mai mulți agenți ruși din cadrul serviciului de protecție de stat al Ucrainei care complotau pentru asasinarea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și a altor înalți oficiali guvernamentali, potrivit Reuters, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Contrainformațiile și anchetatorii SBU au dejucat planurile FSB (serviciul de securitate al Rusiei) de a-i elimina pe președintele Ucrainei și pe alți reprezentanți ai conducerii militare și politice de vârf”, a scris SBU pe Telegram.

Această prezentare necesită JavaScript.

Nu este primul presupus complot pentru asasinarea lui Zelenski.

Luna trecută, poliția din Polonia a arestat un bărbat acuzat că era gata să spioneze pentru serviciile secrete militare ale Rusiei, în cadrul unui presupus complot de asasinare a președintelui ucrainean.

Parchetul General al Poloniei a precizat că bărbatul a fost acuzat că era pregătit să transmită agenților ruși informații de securitatea aeroportuară.

El încerca să contacteze rușii implicați direct în războiul din Ucraina și urma să transmită informații detaliate despre aeroportul Rzeszow-Jasionka din apropiere de granița cu Ucraina, care este poarta de intrare pentru ajutorul militar și umanitar internațional pentru Ucraina. Aeroportul este sub controlul trupelor americane.

Articole asemănătoare

Back to top button