fbpx

NATO, despre anunțul separatiștilor privind referendumurile pentru alipirea la Rusia: Nu au nicio legitimitate și sunt o escaladare a războiului

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a reacționat, marți seară, la anunțul rușilor conform căruia vor urma să fie organizate referendumuri pentru alipirea Donbasului separatist la Rusia. scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Secretarul general al NATO spune că aceste referendumuri „escaladează” războiul din Ucraina. Stoltenberg a calificat referendumurile anunțate de ruși drept „contrafăcute” și a spus că acțiunile regimului de la Moscova trebuie condamnate de comunitatea internațională și că ele reprezintă o „o încălcare flagrantă a legii internaționale”.

„Referendumurile contrafăcute nu au nicio legitimitate și nu modifică natura războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Aceasta este o nouă escaladare a războiului lui Putin.

Comunitatea internațională trebuie să condamne această încălcare flagrantă a legii internaționale și să accentueze sprijinul pentru Ucraina”, a scris Stoltenberg pe Twitter.

Articole asemănătoare

Back to top button