fbpx

Miliardarul nipon Maezawa a ales echipajul cu care va ajunge în jurul Lunii în următorii ani. Misiunea SpaceX va dura opt zile

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anunțat cu cine va merge într-o misiune de opt zile în jurul Lunii, prima misiune de amploare pentru racheta Starship de la SpaceX. Printre cei aleși se numără DJ-ul Steve Aoki, un star K POP, un coregraf din Cehia și omul care deține canalul YouTube Everyday Astronaut, scrie HotNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Călătoria ar trebui să se petreacă în 2023, dar este foarte posibil să fie 2024, pentru că sunt întârzieri în programul de testare și lansare a mega-rachetei Starship de la SpaceX.

Opt zile ar trebui să dureze misiunea, dintre care trei în jurul Lunii, maximul fiind apropierea la 200 km de suprafața Lunii

Echipajul dearMoon

Există și două rezerve, în caz că cineva din lista principală nu poate: Kaitlyn Farrington (sportivă din SUA) și Miyu (dansatoare din Japonia).

Maezawa, care a făcut bani din retail, are o avere estimată la 1,7 miliarde dolari și a cumpărat în 2018 toate locurile din această misiune.

Un milion de oameni s-au înscris pentru a face parte din misiune.

Yusaku Maezawa a fost în 2021 într-o misiune de 12 zile la Stația Spațială Internațională, cu o rachetă rusească Soyuz.

Zborul va fi primul care va duce oameni în jurul Lunii, după 1972. NU va exista și o aselenizare.

Articole asemănătoare

Back to top button