fbpx

Dezastru ecologic: Sute de pești și păsări au murit după o scurgere masivă de petrol

Sute de pești și păsări au murit după ce o conductă de petrol a fost avariată, iar substanța s-a deversat în mare. S-a întâmplat în Huntington Beach, California, SUA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cadavrele vietăților au cuprins plaja locală. Specialiștii trag alarma și afirmă că este vorba despre un dezastru ecologic, aceasta fiind una dintre cele mai mari scurgeri de petrol din istoria recentă a statului.

Autoritățile au anunțată că aproximativ 3000 de barili de petrol s-au răspândit într-o zonă care cuprinde aproximativ 33 de kilometri pătrați, în largul coaste, conform Digi24, cu referire la BBC și CNN. Avarierea a fost descoperită sâmbătă, la circa 6,5 kilometri în larg.

Oamenii au fost sfătuiți să evite albiile râurilor Santa Ana, Talbert Park și Talbert Marsh, dar și plajele din zonele afectate. Între timp, responsabilii încearcă să oprească extinderea deversării, principala îngrijorare fiind legată de afectarea faunei din zonă.

Reprezentanții pazei de coastă au declarat că au salvat rațe acoperite cu petrol și că sunt mai multe situații similare. Totodată, autoritățile locale cer președintelui Biden să declare evenimentul drept dezastru major, fapt care ar permite alocarea fondurilor pentru a susține operațiunile de curățare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button