fbpx

Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei: Rusia pregătește al doilea val de ofensive pe scară largă

Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, susține că Rusia pregătește un al doilea val al unei ofensive la scară largă care ar putea viza și Kievul. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook, scrie unian.net.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Armata ucraineană dă o respingere demnă, iar ziua victoriei noastre asupra himerei ruse se apropie în fiecare zi, dar inamicul este încă periculos și pregătește un al doilea val al unei ofensive de amploare, de care trebuie să ne apropiem ca pregătiți și uniți pe cât posibil”, a spus Danilov.

El menționează că orașele Kiev, Harkiv, Mariupol, Nikolaev, Cernigov și Odesa rămân importante din punct de vedere strategic.

„Planul inamicului este să încercuiască orașele cheie, să nimicească forțele armate ucrainene, să creeze o situație de catastrofă umanitară pentru populația civilă”, a adăugat secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Totodată, acesta susține că trupele ruse își îndreaptă atenția către sud, încercând să priveze Ucraina de accesul la Marea Negră și Marea Azov, ceea ce, în opinia lor, va crea condiții pentru suprimarea economică a Ucrainei.

În același timp, Ucraina se regrupează, se completează cu rezerve proaspete și echipează armata ucraineană cu arme noi.

„Am făcut cel mai dificil pas către victorie, dar mai este mult de lucru pentru a opri ocupanții și a returna toate pământurile ucrainene! Înmormântările pentru mamele ruse și tonurile de fier militar rusesc carbonizat sunt o reamintire pentru următorul val de ocupanți: nu vă amestecați – vom ucide! Și vom omorî până când societatea rusă va fi înfocată, dacă nu de sentimentul de vinovăție, atunci de durere”, a subliniat secretarul NSDC.

 

Articole asemănătoare

Back to top button