fbpx

Cât au costat atacurile cibernetice în 2021? Majoritatea companiilor au fost afectate

Atacurile cibernetice sunt din ce în ce mai dese, mai ales în contextul digitalizării a mai multor domenii în pandemie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cel mai costisitor tip de incident de securitate cibernetică care a afectat companiile în acest an a fost atacul asupra partenerilor care le oferă servicii de partajare de date, potrivit raportului anual Kaspersky IT Security Economics, citat de Agerpres.

Atacurile cibernetice, costisitoare

Acest tip de incident de securitate a avut un impact financiar mediu în valoare de 1,4 milioane de dolari în acest an, conform analizei Kaspersky.

Anul acesta, atacurile asupra furnizorilor care partajează date au devenit cel mai costisitor tip de incident cibernetic, după ce în anul anterior nu se aflau nici măcar între primele cinci cele mai costisitoare tipuri de atacuri.

Kaspersky IT Security Economics 2021 a arătat că o treime (32%) dintre organizaţiile mari au suferit atacuri care au implicat date partajate cu furnizorii. Impactul financiar al acestui tip de atac a rămas şi în 2021 acelaşi ca şi anul trecut – 1,4 milioane de dolari.

Cu toate acestea, anul trecut acest tip de incidente de securitate era pe locul 13 în clasamentul pierderilor. Iar anul acesta, sunt pe primul loc.

Așadar, celelalte tipuri de atacuri cibernetice au în acest an un impact financiar mai redus. Este vorba, spre exemplu, despre pierderea fizică a dispozitivelor deţinute de companie – tip de incident de securitate cibernetică ce produce daune de 1,3 milioane de dolari companiilor mari. Sau despre atacuri de cryptomining  -pagubă de 1,3 milioane de dolari.

Care este motivul scăderii pagubelor? Are legătură cu investiţiile anterioare tot mai mari ale companiilor în măsuri de prevenire şi de atenuare.

Pentru minimizarea de către companii a riscului de atacuri, Kaspersky recomandă utilizarea unei soluţii de protecţie eficientă la nivel endpoint, care să aibă înclusă capacitatea de detectare a ameninţărilor şi capacităţi detaliate de răspuns, precum Kaspersky Optimum Security.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button