fbpx

Atac cu drone la Moscova: Aeroportul internaţional Vnukovo a fost închis pentru scurt timp

Un atac nocturn cu drone ucrainene asupra Moscovei a fost dejucat, fără a provoca victime, iar aeroportul internaţional al capitalei Rusiei a fost închis pentru scurt timp, au anunţat duminică autorităţile ruse, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Drone ucrainene au atacat noaptea trecută. Faţadele a două turnuri de birouri din oraş au fost uşor avariate. Nu există morţi sau răniţi”, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe Telegram.

Aeroportul Internaţional Vnukovo, situat la sud-vest de Moscova, a fost închis pentru scurt timp traficului, iar zborurile au fost deviate, a transmis agenţia rusă de ştiri TASS, citând „servicii de aviaţie”, înainte de a anunţa reluarea acestora la scurt timp după aceea.

Drone ucrainene lovesc două clădiri din Moscova, fără să facă victime

Un atac cu drone ucrainene asupra Moscovei în timpul nopţii a deteriorat două clădiri de birouri, a susținut duminică primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, pe Telegram, adăugând că nimeni nu a fost rănit.

Ministerul rus al Apărării a transmis că atacul a trei drone ucrainene asupra Moscovei a fost dejucat.

„Tentativa de atac terorist a regimului de la Kiev cu drone asupra unor ţinte din oraşul Moscova a fost dejucată”, a scris ministerul pe Telegram, adăugând că o dronă a fost doborâtă şi alte două, „neutralizate de războiul electronic”, prăbuşindu-se pe un complex de clădiri, relatează AFP, citată de Agerpres.

Atacurile împotriva Moscovei şi a împrejurimilor sale, situate la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina, au fost destul de rare de la începutul conflictului în februarie 2022. În 2023 au avut loc mai multe atacuri cu drone.

Cel raportat duminică este cel mai recent dintr-o serie de atacuri cu drone – inclusiv împotriva Kremlinului şi a unor oraşe ruseşti din apropierea graniţei cu Ucraina – pe care Moscova le atribuie Kievului.

La începutul lunii iulie, Rusia a susţinut că a doborât cinci drone ucrainene care au perturbat funcţionarea Aeroportului Internaţional Vnukovo din Moscova.

Aceste atacuri au loc la câteva săptămâni de la lansarea contraofensivei ucrainene, care are scopul de a relua teritoriile ocupate de Rusia.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a condamnat aceste atacuri, care „nu ar fi posibile fără asistenţa acordată regimului de la Kiev de SUA şi aliaţii lor din NATO”.

Articole asemănătoare

Back to top button