fbpx

video | Tu ești în siguranță la serviciu? Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă este marcată în lume pe 28 aprilie

Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă este marcată la nivel mondial pe 28 aprilie. Evenimentul își propune să sensibilizeze muncitorii și angajatorii referitor la prevenirea accidentelor la serviciu și bolilor profesionale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Organizația Internațională a Muncii afirmă că este prioritară asigurarea securității și siguranței tuturor persoanelor angajate. Instituția punctează necesitatea unor politici naționale în acest sens, menționând inclusiv contextul pandemic.

Raportul instituției, numit „Anticipează, pregătește-te și răspunde. Investește acum în sisteme rezistente de securitate și sănătate în muncă”, scoate în vizor rolurile cadrelor și instituțiilor de reglementare a securității și sănătății în muncă, mecanismele de conformitate, serviciile de sănătate și consultanță, date, cercetare și instruire.

„Nu ar putea exista o dovadă mai clară a importanței unui mediu puternic, rezistent, de securitate și sănătate în muncă. Redresarea și prevenirea necesită politici naționale mai bune, cadre instituționale și de reglementare, integrate în mod adecvat în cadrele de răspuns la criză”, declară, citat de curentul.md, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii, Guy Ryder.

Potrivit informațiilor oficiale, pe parcursul anului 2020, în Republica Moldova au fost înregistrate 416 accidente la locul de muncă, inclusiv 63 în care persoanele și-au pierdut viața. Specialiștii sunt de părerea că, raportat la numărul populației, indicatorul este alarmant.

În scopul prevenirii acestor situații, autoritățile Republicii Moldova, de comun cu partenerii, desfășoară în permanență diferite măsuri de responsabilizare a angajatorilor și angajaților. În același timp, și Organizația Internațională a Muncii reiterează apelul său privind responsabilizarea tuturor celor implicați în procesul de muncă, fapt esențial și pentru contracararea COVID-19.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button