fbpx

video | S-ar fi simțit mai șmecher decât alții? Un șofer ar fi încercat să trecă granița de la Palanca fără a sta în rând

Șoferul unui automobil luxos s-ar fi simțit mai șmecher decât alții și ar fi încercat să ocolească rândurile kilometrice de la punctul de trecere Palanca, mergând pe contrasens. Se pare că acest lucru a stârnit și revolta șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a desemnat acest gest drept unul nepoliticos.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Vasiloi își exprimă nemulțumirea față de comportamentul unor indivizi, care nu dau dovadă de respect față de cei din jurul lor.

„Chiar dacă deținem anumite funcții, oriunde ne-am afla toți suntem egali, mai mult ca atât, ar trebui să fim un exemplu și mai politicoși cu cetățenii. Nu înțeleg din care motive unii se consideră mai „deosebiți” și vor să pară „șmecheri””, a notat șeful Poliției de Frontieră în mesajul său.

Conținutul foto și video acesta l-ar fi primit de la un cetățean, iar în clipul înregistrat se observă cum șoferul unei mașini de model „Mercedes”, aflându-se la Punctul de Trecere Palanca, nu a mai ținut cont de rând, ci a mers „cu mare tupeu” pe contrasens.

„Am intervenit personal și am dispus pentru a fi luate toate măsurile necesare pe marginea acestui caz. Șoferul a fost scos de pe bandă și reîntors conform rândului, iar angajatul Poliției de Frontieră, cu funcție de șef de tură din PTF Palanca, a fost pus la barieră pentru a monitoriza și dirija corect fluxul de călători și mijloace de transport”, a mărturisit Vasiloi.

Incidentul neplăcut nu s-a finalizat însă doar cu plasarea șoferului nepoliticos în rând, ci cu comentarii din partea acestuia: „Cum își permit niște simpli ofițeri de frontieră să-i întoarcă înapoi”, pe când ei au avut o înțelegere chiar cu „Началниший” din Palanca, pentru a trece frontiera fără a sta în rând”.

„Nu pot înțelege și nici nu vreau să înțeleg impertinența la astfel de persoane, care nu realizează că în acel rând pot fi mame cu copii, persoane în etate sau cu probleme de sănătate, însă ele manifestă răbdare și înțelegere, și respectă toate regulile la traversarea frontierei de stat”, a conchis șeful Poliției de Frontieră.

Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă de serviciu, dar și a fost sesizat șeful interimar al Serviciul Vamal al Republicii Moldova, astfel încât atât angajatul Poliţiei de Frontieră sau cel al Serviciului Vamal, cu care s-ar fi produs înțelegerea, să răspundă conform legii pentru așa acțiuni.

Articole asemănătoare

Back to top button