fbpx

video | O singură pastilă costa 1000 de lei. Mai multe persoane, cercetate pentru comercializarea drogurilor aduse din Germania

Oficiul „Nord” al PCCOS anunță deconspirarea unui grup criminal organizat specializat în  contrabandă și comercializarea drogurilor. Pastilele erau aduse din Germania și vândute cu 800-1000 de lei pentru o unitate.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Investigațiile au demarat în august 2019 și s-au desfășurat în trei episoade. Astfel, echipa mixtă de investigație a ridicat un colet transmis din Germania, în care erau ascunse pastile cu efect psihotrop. Pachetul a fost supravegheat de către polițiști și sub controlul acestora i s-a livrat destinatarului, care a fost reținut în momentul primirii.

Ulterior, au fost demarate investigații complexe de documentare a schemei de contrabandă. La sfârșitul lunii septembrie, ofițerii au reținut doi membri ai grupului criminal organizat, care ar fi intenționat să ridice un alt colet transmis din Germania. Acesta conținea 280 de pastile cu efect psihotrop.

De asemenea, sub conducerea procurorilor PCCOS, miercuri, 2 octombrie 2019, au avut loc percheziții și la domiciliile altor membri ai grupului. În rezultat, au fost ridicate peste 220 pastile de șase tipuri, o armă de foc, bani și obiecte care ar fi fost utilizate la comiterea infracţiunii, iar patru persoane au fost reținute pentru un termen de până la 72 de ore.

La solicitarea procurorilor, Judecătoria Bălți a dispus plasarea suspecților sub arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupului riscă până la 15 ani de închisoare.

Articole asemănătoare

Back to top button