fbpx

video | Dodon refuză propunerea PPDA de a reduce din cheltuielile pentru Președinție. Cum explică?

Președintele țării, Igor Dodon, refuză să fie modificată Legea bugetului pentru anul 2020, în conformitate cu propunerea Platformei DA – de a reduce din cheltuielile pentru Președinție. În cadrul declarațiilor de presă facute azi, șeful statului a argumentat că banii sunt pentru întreținerea clădirii renovate a instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sugestia PPDA a fost făcută câteva zile în urmă. Deputații au susținut atunci că se poate reveni la bugetul din 2016, atunci când Președinției i-au fost alocate 17 milioane de lei, pe când – pentru 2020 – se vor aloca 35,3 milioane de lei.

„Este vorba despre trecerea în sediul nou și cheltuieli suplimentare pentru întreținerea clădirii care anterior nu erau sau erau pentru alte instituții. La întreținerea angajaților sau președintelui creșteri nu avem”, a precizat Igor Dodon.

Amintim că deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” propun micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea Aparatului Președintelui cu 18.000.000 de lei, bani care să fie realocați inclusiv pentru majorarea îndemnizațiilor veteranilor invalizi.

Vezi minutul 18:45

Articole asemănătoare

Back to top button