fbpx

video | Deputații PPDA îi propun lui Dodon „să-și taie din pofte în 2020”. Au cerut micșorarea cheltuielilor Președinției și realocarea acestora

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” propun micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea Aparatului Președintelui cu 18.000.000 de lei, bani care să fie realocați inclusiv pentru majorarea îndemnizațiilor veteranilor invalizi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acest amendament și alte 19 au fost propuse de deputații PPDA la legea bugetului de stat pentru anul 2020. Inițiativele prevăd diminuarea cheltuielilor ale unor instituții publice și realocarea acestora în alte domenii cheie.

„Atribuțiile președintelui nu au suferit schimbări ca să aibă cheltuieli mai mari. Nu am văzut să fi crescut numărul de personal în asemenea măsură încât cheltuielile să se dubleze. Propunem ca acești bani fie redirecționați pentru fondul de susținere a populației. Acest fond oferă ajutoare materiale pentru persoane cu dizabilități, compensarea cheltuielor pentru corpurile neînsuflețite ale cetățenilor Republicii Moldova de peste hotare, etc. Acești bani care se duc la Președinție s-ar putea duce la oamenii săraci”, a declarat Vasile Năstase.

Deputatul a explicat că, în proiectul bugetului de stat pentru anul 2020, pentru Președinție sunt prevăzute peste 35.000.000 de lei, dublu decât a fost alocat în 2016, atunci când Igor Dodon a câștigat alegerile pentru funcția de șef al statului.

Astfel, din cheltuielile tăiate de la Președinție, Platforma DA propune ca veteranilor de război să li se acorde câte 1500 de lei lunar.

„Ar însemna – pentru un număr de aproximativ 500 de veterani cu grad de invaliditate – 750.000 de lei lunar sau 9.000.000 de lei anual. Cred că domnul Dodon, care de multe ori își declară afecțiunea și dragostea față de veterani, își va mai tăia din pofte”, a menționat, la rândul său, deputatul Chiril Moțpan.

Video: realitatealive.md

Articole asemănătoare

Back to top button