fbpx

video | Condiții ca la aeroport în gările auto din Moldova. Cum va arăta Autogara din Căușeni?

Gările Auto Moderne SRL a dat startul reconstrucției a mai multor autogări. Printre cele aflate în plin proces de renovare este și gara din Căușeni, care deja la finele anului curent va fi „o bijuterie” a infrastructurii orășenești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În procesul de reconstrucţie a autogărilor au fost antrenaţi unii dintre cei mai buni arhitecţi, proiectanţi, designeri, muncitori calificaţi, care vor utiliza materiale de ultimă generaţie. În aceste autogări vor fi amenajate săli de așteptare, dar și camere pentru mame și copii. Totodată, vor fi construite noi blocuri sanitare, deoarece acum acestea practic nu există în majoritatea autogărilor din țară. Încă unul dintre obiectivele principale ale proiectelor de reconstrucție este crearea căilor de acces pentru persoane cu dizabilități.

În baza contractului încheiat cu statul, Gările Auto Moderne vor repara în total 30 de obiective de pe întreg teritoriul țării, iar pentru anul 2019 este planificată modernizarea a opt filiale. De astfel de gări, ajustate la standarde europene, se vor bucura locuitorii din Căușeni, Ștefan Vodă, Leova, Cantemir, Ceadîr-Lunga, Comrat, Fălești și Vulcănești, unde procesul de reconstrucție este în toi.

Potrivit prevederilor Contractului cu partenerul public, aceste autogări, obținând beneficiul de modernizare, vor fi gestionate de Gările Auto Moderne, iar după încetarea contractului acestea totalmente revin în gestiunea statului.

Ce planuri are Iurii Moroz, directorul Gărilor Auto Moderne SRL, și ce spun oamenii despre schimbările care au loc vedeți în filmulețul de mai jos.

Articole asemănătoare

Back to top button