fbpx

update | CESP Chișinău a decis! Cum se vor desfășura careurile tradiționale de la sfârșitul acestui an școlar

update (15:45) Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a decis că, în acest an, careurile solemne tradiționale se vor desfășura doar cu prezența absolvenților claselor a IV-a, a IX-a și a XII-a. Decizia a fost luată astăzi, 27 mai.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit CESP, pentru restul elevilor se va organiza ultima oră de diriginție din acest an școlar.

Tradițional, careurile solemne se desfășoară an de an pe 31 mai. Măsurile au fost luate pentru a limita riscul de infectare cu noul coronavirus, atât printre elevi, cât și printre profesori și părinți.

Reamintim că, anul trecut, absolvenții și-au luat rămas bun de la profesori și colegi pe ZOOM. Din cauza situației epidemiologice, nu a fost posibilă organizarea manifestațiilor cu prezența fizică.

Citește și: „În locul piesei Ani de Liceu, auzim notificările”. Câțiva absolvenți ne-au povestit ce le-ar fi plăcut să facă cu ocazia ultimului lor sunet

Știre inițială:

Decizia privind organizarea careurilor tradiționale, desfășurate la sfârșitul anului școlar, se va lua de Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică. Dispozițiile corespunzătoare vor fi emise în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate.

O circulară emisă de Ministerul Educației stabilește că școlile vor stabili formatul evenimentelor. De asemenea, ar putea fi creat orar decalat pentru participanți. Alte activități festive destinate elevilor nu vor fi permise în instituțiile de învățământ pe 31 mai.

Bunăoară, conform IPN, în capitală careurile vor avea loc doar cu participarea absolvenților ciclurilor de învățământ. Așadar, doar elevii din clasa IV, IX și XII vor fi prezenți la evenimentele respective.

Pentru restul elevilor, administrația publică locală din municipiul Chișinău recomandă organizarea orelor educative. În cadrul lor, aceștia ar urma să învețe aspecte de securitate pe timp de vară.

Articole asemănătoare

Back to top button