fbpx

Un procuror de la Călărași, reținut în flagrant pentru corupere pasivă. Ar fi pretins bani prin gesturi și semne convenționale

Procuratura Anticorupţie anunţă vineri, 9 decembrie, despre reţinerea unui procuror din Procuratura raionului Călărași, fiind bănuit de corupere pasivă. Operaţiunea de documentare şi reţinere a procurorului a fost realizată de Procuratura Anticorupţie în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de către Procurorul General, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a condamnatului, aflată spre examinare pe rolul instanței de judecată.

Astfel, pentru a susține cererea condamnatului, a pretins bani ce nu i se cuvin, nespecificând o sumă anumită, prin gesturi și semne convenționale

Ulterior, la data de 08 decembrie 2022, după emiterea încheierii de către Judecătoria Strășeni sediul Central, procurorul urmărind scopul neîndeplinirii acțiunilor în exercitarea funcției sale, a pretins de la condamnat suma de 300 Euro, pentru neatacarea cu recurs a încheierii Judecătoriei Strășeni sediul Central, prin care s-a admis cererea condamnatului de reabilitare judecătorească și anularea antecedentelor penale.

Procurorul a fost reţinut pentru 72 de ore după ce a primit mijloacele bănești sub controlul organului de urmărire penală al CNA, fiind plasat în izolatorul Centrului Naţional Anticorupţie.

Articole asemănătoare

Back to top button