fbpx

Un candidat PAS la anticipate ar figura într-un dosar penal pentru contrabandă. Fapta, descoperită în perioada ministrului Năstase

Alexandru Catan, nr. 45 în lista PAS la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, figurează într-un dosar penal pentru contrabandă cu alcool în proporții extrem de mari – scrie sinteza.org.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai exact, din anul 2018, întreprinderea la care Catan este administrator, ar fi produs și procurat alcool etilic și produse alcoolice fără timbre de accize sau cu timbre de accize falsificate, pe care ulterior le-ar fi transportat prin contrabandă în România (UE) și Ucraina.

Sursa citată face trimitere la declarația de avere și interese personale pe care Alexandru Catan a depus-o la Comisia Electorală Centrală (CEC), în care se indică că acesta deține funcția de administrator la întreprinderea SRL „Grape – Alliance”, înregistrată în Ștefan Vodă. Genul de activitate a întreprinderii este importul și păstrarea alcoolului etilic; importul și comercializarea angro a producției alcoolice; fabricarea alcoolului etilic.

Pe parcursul ultimilor doi ani, Catan ar fi obținut de la această companie un salariu de 192.800 de lei.

Potrivit dosarului, în posesia căruia a intrat sursa citată, Alexandru Catan împreună cu fratele său, Mihail, ar fi pus la cale o schemă prin care produc alcool contrafăcut și îl vând la un preț de 45-65 de lei per litru. Marfa ar fi fost comercializată atât în R. Moldova, cât și peste hotare.

În iunie 2019, polițiștii conduși de fostul ministrul de Interne, Andrei Năstase, au efectuat percheziții în automobilele și domiciliile celor doi frați, dar și la întreprinderile, punctele comerciale, depozitele, liniile clandestine gestionate de către ei.

În urma investigațiilor, pe teritoriul întreprinderii de pe strada Industrială din Chișinău, acolo unde Catan ținea marfa, au fost depistate două cisterne cu alcool, 1 700 de litri de alcool etilic, 7000 de litri de alcool distilat; 4000 de litri de soluție pentru curățarea parbrizelor. Toată această marfă nu avea acte de proveniență.

Citește continuarea materialului pe sinteza.org.

Articole asemănătoare

Back to top button