fbpx

Reacția lui Alexandru Trubca la acuzațiile unor organizații din societatea civilă: Presiunea a avut loc într-un context specific

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexandru Trubca, a reacționat după ce mai multe organizații din societatea civilă l-au acuzat că ar fi pus presiune pe reprezentanții unor asociații obștești și ar fi intimidat-o pe Maia Bănărescu, Avocata Poporului pentru drepurile copilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Acesta susține că „presiunea și amenințarea au avut loc într-un context foarte specific”.

„În care discutam despre implicarea asociațiilor obștești de mediu în soluționarea problemelor de mediu și învinuirile nefondate aduse colegilor mei în lobarea intereselor unor agenti economici, iar însuși “amenințarea și presiunea” a constat nu în altceva decât în faptul ca am zis că am să solicit verificarea eficienței utilizării resurselor financiare publice alocate organizațiilor de mediu din Moldova.

Ei bine, dacă controlul eficienței utilizării fondurile publice e o “amenințare și presiune” atunci e cazul să discutăm despre lichidarea Curții de Conturi și Inspecției financiare, fiindă aceste instituții, în interpretarea semnatarilor Declarației sus-menționate, doar de “amenințări și presiuni” se ocupă.

Cât despre promisiunea să verific eficienta fondurilor alocate, astăzi am făcut o solicitare de informații la Ministerul Mediului (administratorul Fondului Ecologic Național). Cum am cifrele, vin cu detalii”, scrie Trubca pe pagina sa de Facebook.

ZUGO amintește că mai multe organizații ale societății civile acuză deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Alexandru Trubca, de acțiuni de intimidare în adresa Avocatului Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu.

Potrivit unei declarații, parlamentarul și-ar fi permis o astfel de atitudine, după ce aceștia s-au expus împotriva incinerării anvelopelor uzate, ca urmare a temerilor populației din Rezina, cu argumente legate de lipsa monitorizării calității aerului în Republica Moldova, nerespectarea art. 37 din Constituție privind dreptul la un mediu sănătos, nerespectarea prevederilor Convenției Aarhus privind participarea cetățenilor la luarea deciziilor de mediu.

Articole asemănătoare

Back to top button