fbpx

Președintele CEC, după ultima ceartă publică dintre membrii instituției: Devenim subiect de ponegrire și luare în zeflemea

„Tot mai des, ședințele Comisiei Electorale Centrale devin subiect de ponegrire și luare în zeflemea, iar pragmatismul unor membri ajunge a avea accente de insultă și batjocura, care atinge reputația individuală și instituțională”. Afirmația se conține într-o adresare publică a președintelui CEC, Dorin Cimil, la o zi după încă o ceartă care a avut loc în timpul unei ședințe publice a instituției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Făcând aceste constatări le reamintesc colegilor, membri ai CEC, că în activitatea publică pe care o desfășoară în cadrul autorității electorale, respectarea prevederilor din Constituție, Codul electoral, Regulamentul cu privire la activitatea Comisiei, precum și Codul de etică și conduită profesională, este obligatorie”, se arată în declarația lui Dorin Cimil.

„Or, nerespectarea acestora reprezintă și o eschivare de la jurământul depus în plenul Parlamentului la momentul confirmării în calitate de membru. Prin această prismă îndemn componența CEC să manifeste un comportament etic, moral și profesionist”, se mai arată în declarație.

Mesajul vine după o serie de mai multe certuri din ședințele publice ale CEC-ului.

Ultimul episod s-a consumat săptămâna curentă, atunci când Dorim Cimil și membrul CEC, Sergiu Gurduza, s-au certat pe seama oportunității unui proiect de hotărâre care vizează votul în diasporă.

„Într-un final, Gurduza i s-a adresat cu „mare prost mai ești” lui Cimil, iar ultimul a replicat că îl va trage la răspundere pentru „obrăznicie”.

Articole asemănătoare

Back to top button