fbpx

O săptămână teribilă pentru Moldova. Ambulanțele au intervenit de 78 de ori, pentru a ajuta 148 de persoane rănite în accidente

În perioada 30 septembrie – 6 octombrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 78 de solicitări pentru acordarea primului ajutor calificat persoanelor care au avut de suferit în urma accidentelor rutiere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Din totalul de 148 de persoane care s-au ales cu diverse traumatisme, tocmai 131 au fost transportate la instituțiile medico-sanitare.

Pe 30 septembrie, ora 14:09, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate mai multe solicitări cu privire la accidentul rutier produs la intersecția străzilor Onisifor Ghibu și Alba Iulia, cu implicarea unui troleibuz de pe ruta 21 și a unui automobil de marcă Porsche.

La accidentul dat au fost alocate 13 echipe AMU Chișinău: șapte de la SAMU Centru și șase de la SAMU Buiucani. În urma impactului au avut de suferit 18 persoane. Un bărbat a decedat pe loc, în urma politraumatismelor incompatibile cu viața. Alți pacienți s-au ales cu diverse traumatisme, ulterior au fost transportați la spital.

Pe 4 octombrie, ora 11:52, la 112 a fost recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență persoanelor implicate în accidentul rutier produs în apropierea localității Fundul-Galbenei, raionul Hîncești, cu implicarea unui maxi-taxi și a unui autoturism. Au fost implicate echipele din SAMU Hîncești; PAMU Bujor; PAMU Bobeica, SAMU Ialoveni și PAMU Bardar. S-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital la 22 de pacienți cu diverse traumatisme, care ulterior au fost transportați la UPU al IMSP Spitalul Raional Hîncești.

Pe 5 octombrie, în timpul transportării pacientului la SR Drochia, ambulanța – defectându-se – a staționat pe marginea carosabilului cu semnalele speciale de avertizare luminoase – girofar, becuri. În timpul staționării, din contrasens a fost lovită frontal de un autovehicol, care se deplasa cu o viteză excesivă. Șoferul automobilului a fost în stare de ebrietate. La fața locului s-au deplasat trei echipe de asistență medicală. În urma impactului, șoferul ambulanței a primit un politraumatizm critic incopatibil cu viața.

Foto: IP Drochia

Tot pe 5 octombrie, la ora 18:21, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate solicitări la intersecția Dacia cu Băcioii Noi, cu privire la accidentul rutier soldat cu mai multe victime. Pentru acordarea ajutorului medical de urgență persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier au fost antrenate șase ambulanțe: cinci de la SAMU Botanica și echipa reanimare SAMU Centru. Echipele au ajutat 10 persoane, toate au fost transportate la spital: șapte copii și trei maturi.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească îndeamnă cetățenii să: „respecte Regulamentul circulației rutiere, pentru a evita situații de criză, când viața pacientului se află în pericol. Purtați centura de siguranță, aceasta vă poate salva viața. Nu urcați la volanul mașinii când sunteți sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Nu depășiți viteza maximă admisă și distanța între vehicole pe bandele de circulație. Aveți grijă de siguranța și sănătatea dumneavoastră. Să nu uităm – acasă toți suntem așteptați de cei dragi”.

Articole asemănătoare

Back to top button