fbpx

Moscova va dona Chişinăului zeci de maşini, tehnică şi utilaje. Ceban: Am convenit reînoirea Acordului de înfrățire cu capitala Rusiei

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează o vizită de lucru la Moscova, acolo unde a avut o întrevedere cu ministrul în Guvernul oraşului Moscova, şeful Departamentului Relații Economice Externe a Moscovei, Serghei Ceriomin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul dialogului, cei doi oficiali au convenit asupra reînoirii Acordului de înfrățire cu capitala Rusiei, document care – în scurt timp – va fi actualizat și aprobat.

„Acordul adițional de colaborare presupune ca în următorii trei ani de zile să fie implementate proiecte şi programe pe mai multe domenii de dezvoltare: incepând cu expertiză și schimb de experiență, până la asistență pe proiecte de infrastructură, transport, domeniul social, educaţie și altele”, a precizat edilul-șef al Chișinăului.

Totodată, Ceban anunță că Moscova va dona în timpul apropiat Chişinăului zeci de maşini, tehnică şi utilaje, care vor fi utilizate pentru lucrările de dezăpezire și salubrizare a orașului.

„Pentru acest lucru, dar și suportul acordat, din numele chișinăuienilor și al meu personal, am mulțumit. Moscova se află astăzi în topul oraşelor cu o dezvoltare durabilă, pe sectoare de la securitate, infrastructură până la guvernare electronică. Avem mult de muncit. Vom stabili parteneriate cu toți pentru a dezvolta municipiul Chişinău”, a mai spus primarul.

Articole asemănătoare

Back to top button