fbpx

Intenționau să treacă hotarul cu sute de pachete cu țigări, ascunse în mașini, dar câinii Poliției de Frontieră le-au dat planurile peste cap

Polițiștii de frontieră au demascat intențiile ilegale a doi cetățeni care transportau produse de tutungerie, peste limita admisă. Mijloacele de transport ale bărbaților au fost indisponibilizate, iar ei riscă să se aleagă cu amenzi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Primul cetățean, un bărbat de 35 de ani, s-a prezentat la linia de control din punctul de trecere Giurgiulești – Galați, conducând un Opel Zafira. După preluarea actelor, autoturismul a fost verificat cu ajutorul câinelui de serviciu Nero, care a depistat, în mai multe locuri greu accesibile ale mașinii, aproape 300 de pachete cu țigări cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Audiată, persoana a refuzat să ofere detalii.

Cel de-al doilea șofer, cetățean al României, s-a prezentat în punctul de trecere Cahul, la volanul unui Volkswagen Golf. În timpul controlului, cu ajutorul patrupedului de serviciu Cezar, s-a depistat în portbagajul autoturismului alte 300 de pachete cu țigări ale căror valoare estimativă este de peste 7600 de lei.

Ambele mijloace de transport au fost plasate sub sigiliu în parcări special amenajate, produsele de tutungerie fiind confiscate. Pe numele cetățenilor au fost întocmite procese-verbale de audiere și constatare a celor depistate. Ulterior, bărbații și-au continuat călătoria, iar cazurile au fost transmise după competență reprezentanților Serviciului Vamal.

Articole asemănătoare

Back to top button