fbpx

Imagini cu inundațiile din Germania soldate cu peste 100 de morți. Cea mai mare catastrofă din ultimii 70 de ani, la Berlin

Bilanţul intemperiilor devastatoare din Germania a depășit pragul de 100 de victime, după ce autorităţile au anunţat vineri 103 decese.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Avem la ora actuală 60 de morţi” doar în regiunea Renania-Palatinat, una dintre cele mai afectate de inundaţii, a anunţat lidera guvernului regional din acest land, Malu Dreyer, bilanţul naţional urcând la 103 decese, iar bilanţul european, inclusiv în Belgia, la 118, tranmsite g4media.

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită la Washington, a declarat joi că este ”foarte profund afectată” de inundaţii: ”Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză”, a afirmat Merkel, exprimându-şi ”teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare”.

Ea a vorbit de ”o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare” în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat ”sincere condoleanţe”. Cancelarul german a promis ajutor pentru ”reconstrucţie” şi le-a dat asigurări celor afectaţi că ”nu sunt singuri”.

Articole asemănătoare

Back to top button