fbpx

foto, video | Incendiile de vegetație au mistuit circa 600 de hectare de teren. Care sunt cele mai afectate regiuni din Moldova?

În ultimele 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI au intervenit în 66 de cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație. Cele mai afectate regiuni ale țării sunt Hînceşti, Ungheni, Străşeni, Anenii Noi, Şoldăneşti, Cahul, dar şi municipiul Chişinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform IGSU, în localitatea Dolna, raionul Străşeni, focul a nimicit peste 15 hectare de teren. La Sărata Galbenă, Hînceşti, incendiile de vegetaţie au cuprins circa șase hectare. Intervenţia pompierilor a fost necesară și în localitatea Alexeevca, raionul Ungheni, unde 15 hectare de iarbă au fost mistuite de flăcări. În raionul Şoldăneşti salvatorii au luptat cu incendiile care au cuprins mai multe terenuri din localităţile Răspopeni şi Olişcani.

Pompierii de la sud au intervenit în satul Văleni. Acolo focul a mistuit 10 hectare de iarbă și stufăriş. În municipiul Chişinău salvatorii au lichidat cel puțin 13 focare.

Potrivit Inspectoratului, flăcările au afectat peste 600 de hectare de terenuri agricole. În context, pompierii și salvatorii le amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vânt și umiditate redusă, orice sursă de foc poate provoca incendii de proporții.

Această prezentare necesită JavaScript.

Articole asemănătoare

Back to top button