fbpx

foto | Noi detalii despre perchezițiile de la IMSP AMT Rîșcani. Ce au ridicat procurorii

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a revenit cu detalii despre perchezițiile efectuate la IMSP AMT Rîșcani din municipiul Chișinău, privind certificatele false de vaccinare anti-COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit PCCOCS, în cadrul perchezițiilor au fost depistate și certificate de vaccinare anti-COVID-19 care se aflau fizic în incinta IMSP AMT Rîșcani, valabilitatea cărora urmează să fie verificată, existând o bănuială rezonabilă că acestea ar fi fost contrafăcute.

Totodată au fost depistate înscrisuri de ciornă care conțineau informații ce vizau date de identitate, inclusiv IDNP-uri privitor la persoane concrete, mențiuni privitor la aflarea peste hotare, care coroborate cu alte fapte au generat o bănuială rezonabilă privind faptul că se urmărea sau a avut loc contrafacerea certificatelor cel puțin a unei părți a persoanelor vizate în înscrisuri, așa cum astfel de date de obicei sunt indicate în formulare dedicate.

„Cert este faptul că cele peste 100 certificate false au fost eliberate și conțineau date privind vaccinarea în privința unor persoane care fizic erau în afara republicii. În urma examinării și verificărilor, toate certificatele constatate false vor fi radiate din baza de date, astfel încât toate persoanele care le-au obținut urmează să fie repuse în situația inițială de până la emiterea lor frauduloasă și, deci, vor putea parcurge procedurile care se impun emiterii lor legale”, informează PCCOCS.

Procuratura menționează că scopul primar al măsurilor procesual-penale la acest stadiu vizează documentarea faptelor, identificarea persoanelor vinovate de admiterea acestor încălcări. Autoritatea de investigație nu a urmărit ca scop de bază reținerea persoanelor, ci investigarea faptelor și nu în ultimul rând, contracararea acestui fenomen periculos pentru societate. Oamenii legii urmează să investigheze și alte segmente ale faptelor infracționale, urmare a perchezițiilor din prima parte a zilei de luni.

Amintim că în dimineața zilei de luni, 7 februarie, Procuratura a informat despre efectuarea perchezițiilor la Spitalul „Sfânta Treime” din Chișinău. Ulterior, Procuratura a rectificat informația, comunicând că, de fapt, perchezițiile au loc la Asociația Medicală Teritorială Rîșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău.

Foto: PCCOCS

 

Articole asemănătoare

Back to top button