fbpx

Norvegia anunță că va restricționa și mai mult accesul turiștilor ruși

Norvegia va restricționa și mai mult accesul turiștilor ruși, ca o „reacție la războiul de agresiune al Rusiei împotriva  Ucrainei”, blocând aproape toate punctele de intrare în țară, a anunțat joi ministerul Justiției.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Norvegia, membru NATO, care împarte o graniță cu Rusia în zona arctică, ce măsoară aproape 200 km, a impus pentru prima dată restricții privind vizele de turism pentru ruși în 2022, notează Reuters, citat de Digi24.

„Decizia de înăsprire a regulilor de intrare este în conformitate cu abordarea norvegiană de a sprijini aliații și partenerii ca reacție la războiul ilegal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, a transmis ministrul Justiției, Emilie Enger Mehl, într-un comunicat.

Cetățenii ruși al căror scop este turismul și alte călătorii neesențiale vor fi respinși. Pot fi acordate excepții în cazuri precum vizitele la rude apropiate care locuiesc în Norvegia, a informat ministerul.

Noile reguli intră în vigoare pe 29 mai.

„Schimbarea implică faptul că poliția poate refuza intrarea cetățenilor ruși care sunt vizați de această schimbare”, a mai informat ministerul.

Articole asemănătoare

Back to top button