fbpx

video | Nouă morți în urma prăbușirii unei scene în Mexic la un eveniment de campanie electorală

Nouă oameni au murit – opt adulţi şi un copil – şi câteva zeci au fost răniţi miercuri seară după ce o parte din scenă s-a prăbuşit din cauza vântului puternic în timpul unui miting al unui candidat la preşedinţia ţării, Jorge Alvarez Maynez, în nordul Mexicului, a anunţat guvernatorul statului Nuevo Leon, Samuel Garcia, relatează Reuters, citat de Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Circa 50 de persoane au fost rănite, a mai postat guvernatorul Samuel Garcia pe o reţea de socializare.

Jorge Alvarez Maynez, candidatul prezidenţial pentru formaţiunea Mişcarea cetăţenilor, a postat pe social media că o rafală de vânt a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la evenimentul din oraşul San Pedro Garza Garcia, o localitate bogată de lângă hubul industrial Monterrey.

Într-o înregistrare video se poate vedea cum structura de deasupra scenei se prăbuşeşte brusc peste mulţime, în timp ce politicienii fug la adăpost, iar oamenii panicaţi aleargă care încotro.

„Niciodată nu am trecut prin ceva atât de brusc”, le-a spus Alvarez Maynez reporterilor, referindu-se la intensificarea rapidă a vântului înainte ca o parte din scenă să se prăbuşească, scrie Agerpres.

Alvarez Maynez a anunţat că este bine după ce a fost transportat la spital, dar că membri ai echipei sale au fost răniţi şi că îşi suspendă activităţile de campanie.

Într-o înregistrare video postată miercuri seară pe reţelele sociale, guvernatorul Garcia i-a avertizat pe locuitori să rămână în case în timpul furtunii puternice din zonă, afirmând că vremea rea a contribuit la accident.

Alvarez Maynez este pe locul al treilea în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2 iunie. El este devansat de candidata partidului la putere Claudia Sheinbaum şi de Xochitl Galvez, care reprezintă o coaliţie largă de opoziţie.

Xochitl Galvez le-a transmis condoleanţe familiilor celor morţi într-o postare pe social media, exprimându-şi în acelaşi timp solidaritatea cu competitorul ei Maynez.

Articole asemănătoare

Back to top button