fbpx

Rusia a reţinut un al patrulea oficial de rang înalt din domeniul apărării suspectat de „luare de mită pe scară largă”

Generalul-locotenent Vadim Şamarin, adjunctul şefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, suspectat de „luare de mită pe scară largă”, a fost reţinut, a anunţat joi presa rusă. Este cea mai recentă dintr-o serie de arestări ale unor înalți responsabili militari de la Moscova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ziarul Kommersant a relatat că Şamarin, adjunct al lui Valeri Gherasimov, a fost reţinut în legătură cu presupuse fraude, iar locuinţa sa a fost percheziţionată, scrie News.ro.

Este a patra arestare a unei personalităţi de rang înalt din domeniul apărării începând din aprilie, când ministrul adjunct al apărării, Timur Ivanov, a fost plasat în arest preventiv pentru suspiciune de luare de mită.

De atunci, au mai fost arestaţi generalul-locotenent Iuri Kuzneţov, şeful personalului din cadrul Ministerului Apărării, şi generalul-maior Ivan Popov, fostul comandant al Armatei a 58-a a Rusiei.

Seria de arestări vine pe fondul unor schimbări majore în instituţia de apărare a Rusiei, după ce preşedintele Vladimir Putin l-a înlăturat luna aceasta pe Serghei Şoigu din funcţia de ministru, înlocuindu-l cu fostul vicepremier Andrei Belousov.

Articole asemănătoare

Back to top button