fbpx

update | Percheziții la o inistituție medicală din Chișinău. Peste 100 de certificate de vaccinare anti COVID-19, eliberate persoanelor care nu se aflau în țară

(update 14:00) PCCOCS s-a încâlcit în denumiri. Perchezițiile în cazul certificatelor false vizează, de fapt, o altă instituție

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au loc percheziții în privința eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti COVID-19 de către angajați ai Asociației Medicale Teritoriale Râșcani a municipiului Chișinău în decursul anului 2021.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Astfel, la sesizarea Ministerului Sănătății, perchezițiile desfășurate de oamenii legii au loc la domiciliile și locurile de muncă a trei angajați ai spitalului – un vicedirector al spitalului și doi asistenți medicali.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi eliberat fraudulos certificatele pentru peste 100 de persoane care se aflau în afara țării, iar astfel au obținut un venit infracțional de peste 600.000 lei.

În acest sens, pe lângă faptul că acumulau surse de bani profitând de situația în care se aflau unii cetățeni, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice (vaccinuri) care urmau să fie administrate, afectând astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceștia acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate.

Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele.

Articole asemănătoare

Back to top button