fbpx

PCCOCS s-a încâlcit în denumiri. Perchezițiile în cazul certificatelor false vizează, de fapt, o altă instituție

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat în dimineața zilei de luni, 7 februarie, despre efectuarea perchezițiilor în privința eliberării ilegale a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către angajații spitalului „Sfânta Treime” din Chișinău, în decursul anului 2021. Se pare că este vorba despre o altă instituție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Pe pagina de Facebook a instituției, PCCOCS a venit cu o rectificare. Astfel, comunicatul de presă cu privire la perchezițiile în cazul certificatelor de vaccinare, vizează Asociația Medicală Teritorială Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”.

În cadrul perchezițiilor, până la acest moment, oamenii legii au ridicat de la aceștia acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate.

Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele. PCOCS menționează că la acest stadiu al investigațiilor cei trei se prevalează de prezumpția nevinovăției.

Articole asemănătoare

Back to top button