fbpx

foto | Maia Sandu, în vizită la vama Otaci. A vorbit cu refugiații ucraineni, asigurându-i că R. Moldova le este alături

Președinta Maia Sandu a mers astăzi la punctul de trecere a frontierei Otaci-Mohyliv-Podilsk din raionul Ocnița. Aceasta a discutat la frontieră, pe partea ucraineană, cu cetățenii țării vecine care vor să între în Republica Moldova, asigurându-i că suntem alături.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Maia Sandu a mulțumit angajaților de la Poliția de frontieră și Vamă, precum și asistenților sociali și autorităților locale din raion, pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile.

Președinta și-a exprimat recunoștința și față de voluntarii care sprijină cu resurse proprii de timp, bunuri sau bani eforturile autorităților.

Maia Sandu a mers și la Călărășeuca, unde este amplasat Centrul de triere pentru refugiații sosiți din Ucraina, și a discutat și cu cele câteva femei cu copii cazate temporar.

De asemenea, a mers și la punctul de trecere a frontierei Unguri-Bronnițya. A discutat cu polițiștii de frontieră și a salutat mobilizarea exemplară a primăriei și a sătenilor din Unguri pentru a-i ajuta pe oamenii care caută refugiu în țara noastră.

„În aceste zile grele, sunt mândră de cetățenii țării noastre, care au dovedit solidaritate și omenie și au oferit vecinilor noștri o mână de ajutor la nevoie. Vă îndemn să rămânem în continuare uniți, calmi și vigilenți. Acum siguranța cetățenilor este prioritatea noastră”, a precizat președinta Maia Sandu.

Sursa foto: Președinte.md

Articole asemănătoare

Back to top button