fbpx

„După alegeri va dispărea cuvântul diasporă”. Chicu, despre secțiile de votare care vor fi deschise peste hotare

„După alegeri va dispărea cuvântul diasporă”. Cel puțin așa a declarat în studioul emisiunii „Puterea a Patra” Ion Chicu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

El a reiterat idea că ratingul unuia dintre partide este modificat de acțiunile oponenților. În același timp, acesta a criticat formațiunile care își amintesc despre diasporă la alegeri.

„Este un subiect unde o tabără pierde în continuu, pentru că se angajează în luptă fără ca să calculeze doi-trei pași înainte. Aici mă refer la socialiști. Este evident că vor pierde această luptă. Iarăși au primit un șut.

Clar că cealaltă tabără trebuie să ii mulțumească, pentru că a câștigat niște dividente. De atâta și stau patru-cinci partide și jubilează, pentru că au apărat drepturile diasporei. Dar diaspora nu așa se apără.

Hai să ne gândim ce facem noi pentru diasporă, ca cetățenii să revină acasă, nu doar la alegeri să ne amintim de ei. Să vedeți că după alegeri cuvântul diasporă dispare din vocabular. Dispare pentru că și-a jucat rolul”, afirmă Chicu.

În cadrul emisiunii difuzate el a reiterat că unirea Republicii Moldova cu România nu ar fi posibilă. De asemenea, el a menționat că PAS și PSRM nu pot unul fără altul, iar în cazul dispariției unei formațiuni, și cealaltă se va prăbuși.

Amintim că, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus deschiderea a 146 de secții de votare peste hotare, contrat solicitării Ministerului de a Externe (MAEIE) de a constitui 190, mai multe formațiuni au depus recursuri la Curtea de Apel. Magistrații au unit contestațiile într-oi singură cauză, iar după mai multe zile de examinare, CEC a fost obligată să se conformeze cererii MAEIE.

Articole asemănătoare

Back to top button