fbpx

CSS se convoacă în ședință la 28 mai: Campania electorală, pe agendă

Consiliului Suprem de Securitate (CSS) se întrunește în ședință la 28 mai curent. Pe agenda CSS sunt incluse subiecte cu privire la activitatea secțiilor de votare, transparența finanțării partidelor, practica turismului electoral, votul în diasporă, răspândirea informațiilor false, dar și pandemia de coronavirus. Anunțul a fost făcut de Chiril Moțpan, membru al Consilului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Judecând după campaniile precedente, dar și după activizarea anumitor medii la etapa actuală, putem anticipa că multiple noi portaluri de știri și canale pe rețelele de socializare vor difuza informații false ori tendențioase, care vor afecta opțiunea cetățenilor. Din păcate, nu există mecanisme legale clare care ar putea asigura evitarea acestei situații. Procesele de calomnie durează. Este necesară o monitorizare atentă și demontarea în spațiul public a miturilor și minciunilor lansate de anumiți concurenți electorali…”, a scris Moțpan.

„Sub pretextul absenței banilor în buget, s-a propus ca în activitatea secțiilor de votare să fie implicați voluntari. Este necesar un control strict asupra intențiilor acestor persoane, asupra pregătirii lor și a măsurii în care ele vor corespunde exigențelor. Riscăm să avem, în ziua votării și după, un proces electoral viciat, afectat de lipsa de pregătire a persoanelor implicate în organizarea secțiilor”, a mai adăugat acesta.

Ora desfășurării ședinței nu a fost anunțată, momentan.

Articole asemănătoare

Back to top button