fbpx

Amenajarea pistei pentru bicicliști pe str. 31 August 1989 – factor de risc. Poliția refuză coordonarea proiectului

Poliția refuză coordonare proiectului  privind amenajarea pistei pentru bicicliști pe str. 31 August 1989. Oamenii legii afirmă că factorul va influența negativa traficul în zonă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un document c răspunsul oferit de Inspectoratul General al Poliției la subiect a fost publicat. Conform lui, „Chișinăul devine probabil prima capitală din Europa care pledează deschis împotriva amplasării benzilor pentru bicicliști și a transportului ecologic”.

În document se menționează că numărul de accidente ar putea crește pe str. 31 August 1989 dacă se vor trasa pistele pentru bicicliști, dar și ambuteiajele vor deveni mai mari. Poliția recomandă efectuarea unui studiu și identificarea căilor alternative pentru conducătorii de vehicule care traversează zona.

„După logica IGP, bicicliștii sunt problema, nu și lipsa benzilor sau a infrastructură. Eu merg pe bicicletă deja de un an – este un mijloc de transport convenabil, ecologic și sănătos. E mare păcat să nu promovăm și să nu încurajăm mersul pe bicicletă. Îndemn Poliția capitalei să-și schimbe părerea, ca să nu râdă de noi toată Europa”, afirmă Marian.

De menționat este că discuțiile despre renovarea străzii 31 August 1989 au pornit încă în vara anului 2020. Atunci municipalitatea anunța un proiect ambițios de lărgire arterei, instalarea pavajului și mobilierului urban. Banii pentru proiect urmau să fie oferiți de BERD și BEI.

 

Articole asemănătoare

Back to top button