fbpx

foto | Jurnaliștii moldoveni, din nou campioni la fotbal. Unul dintre ei a devenit și cel mai bun jucător al turneului din Armenia

Echipa de fotbal a Asociației Presei Sportive din Republica Moldova (APSM) a câștigat turneul internaţional de la Syunik, Armenia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Jurnaliștii moldoveni au acumulat 19 puncte, ceea ce le-a permis să intre în posesia trofeului.

Foto: APSM

În cadrul întrecerilor care s-au desfășurat în Syunik au concurat echipele naționale ce au reprezentat șapte țări. Formația jurnaliștilor sportivi din R. Moldova a evoluat în premieră în această țară caucaziană.

După o remiză 0:0 contra echipei Capan (Armenia) la debutul competiției, echipa Moldovei în continuare a reuşit 6 victorii consecutive (Egipt – 4:1, Germania – 9:0, Lituania – 2:0, România – 3:0, Erevan (Armenia) – 4:1, Georgia – 10:1), adjudecându-şi un nou titlu.

La finele campionatului, jurnalistul moldovean Alexandru Fosa a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului. Acesta s-a arătat a fi recunoscător echipei alături de care a jucat, pentru trofeul primit, și a dedicat această nominalizare fiului său Robert în vârstă de 9 ani care l-a însoțit la acest turneu din Armenia.

„Nu este trofeul meu, este meritul nostru al tuturor. Suntem o echipă și asta ne face să fim puternici în fața adversarilor, nu că ei ar fi mai slabi. Copiii sunt mereu un stimul de a deveni mai buni, eu la rândul meu, îi dedic acest trofeu și nominația de cel mai bun jucător al turneului fiului meu Robert care a fost alături de mine în cadrul acestui campionat, mi-a dat puteri și a fost catalizatorul succesului obținut,” a menționat Alexandru Fosa.

Foto: Alexandru Fosa

Astfel, formația noastră a avut încă o dată ocazia să-și etaleze măiestria, cum a mai făcut-o de nenumărate ori pe parcursul ultimilor ani, dar și în 2023, când a câștigat în stil magistral competițiile pentru cronicarii sportivi ce au avut loc la Chişinău şi Pazardjik (Bulgaria).

„Mă bucur foarte mult că echipa noastră a câștigat acest turneu. Mulțumesc partenerilor. Împreună reuşim lucruri frumoase, menite să contribuie la crearea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe arena internaţională”, a declarat Eduard Ciobanu, preşedintele APSM.

Foto: APSM

Naționala Moldovei a fost reprezentată de jurnaliştii Oleg Bilsagaev (fotoreporter), Alexandru Fosa (Jurnal TV), Veaceslav Burghelea (Cinema 1), Alexandru Rusu (AO Media Sport), Ion Fuștei ((Prime TV), Nicolai Iurcovschi (AP Moldpres), Sergiu Carauş (atașat de presă FSNM), Radu Pegza (revista Sport în Moldova), Serghei Ursul (socca.md), și de șeful delegației Eduard Ciobanu, președintele APSM.

Foto: APSM
Foto: APSM

Menționăm că echipa R. Moldova formată din jurnaliști membri ai APSM, în acest an, a devenit câștigătoare și a Chișinău Media CUP 2023. Astfel, formația cronicarilor sportivi din R. Moldova a cucerit trofeul principal al Turneului internațional ce s-a desfășurat în perioada 19-20 mai la Chișinău.

Citește și: Echipa jurnaliștilor sportivi din R. Moldova, câştigătoare a campionatului Țărilor Est-Europene şi Balcanice de fotbal

Articole asemănătoare

Back to top button