fbpx

Vlad Filat a fost achitat în dosarul în care a fost învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari

Fostul prim-ministru, Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost achitat în dosarul în care era învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sentința a fost pronunțată de un complet de magistrați ai Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani.

„Examinând în ședință publică, în ordinea procedurii generale, cauza penală de învinuire a lui Vladimir Filat în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin 3, lit. B, instanța, în temeiul articolelor 384, 385, 392, 395, cod de procedură penală, a hotărât: Se achită Vladimir Filat în comiterea infracțiunii prevăzute de art. 243 alin 3, lit.B Cod Penal al Republicii Moldova pe motiv că fapta nu întrunește elementele constitutive ale componenței de infracțiune. Vladimir Filat se consideră reabilitate. Sentința este cu drept de atac la Curtea de Apel Chișinău”, se arată în hotărârea instanței.

Dosarul în care ex-premierul Vlad Filat a fost învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari a fost transmis în judecată în 2018. Fostul premier a fost învinuit că, în perioada anului 2013, a spălat bani în proporții deosebit de mari, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Procurorii au cerut pentru Filat o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 7 ani dar și încasarea în folosul statului a unei sume de 12,8 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button