fbpx

video | Maia Sandu a acordat un interviu celebrului jurnalist rus, Iurie Dudi

Maia Sandu, lidera Republicii Moldova, a fost protagonista unui interviu cu Iurie Dudi, un jurnalist și blogger cunoscut în mediile media rusești.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președinta a răspuns la întrebări precum: Cum ar acționa ea în locul lui Zelenski? Pe cine susțin moldovenii: Rusia sau Ucraina? De ce Moldova nu a reușit să învingă corupția? Este posibil să apărăm democrația cu metode nedemocratice? Cât de mult câștigă șefa statului, dar și la multe altele.

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

Amintim că Iurie Dudi, unul dintre cei mai influenți jurnaliști și bloggeri din Federația Rusă, a fost clasificat ca agent străin în urma invaziei ruse din Ucraina. Legislația Rusiei prevede o monitorizare specială a „agenților străini”, persoanele fizice riscă să fie pedepsite cu până la cinci ani de închisoare dacă refuză să informeze societatea rusă că activitatea lor este finanțată din străinătate.

Toate postările pe rețelele de socializare sau pe YouTube ale jurnaliștilor ruși incluși în registru trebuie să fie marcate. Meduza a scris că legea rusă este una absurdă. Dacă un jurnalist rus scrie pe pagina personală din rețelele de socializare că vinde un dulap, anunțul trebuie marcat că e scris de un „agent străin”.

Articole asemănătoare

Back to top button