fbpx

După tragedia din 2019, un bloc cu nouă nivele de la Otaci va fi demolat

Un bloc din localitatea Otaci, raionul Ocnița, cu nouă nivele, aflat pe strada Prieteniei nr. 153, va fi demolat. O ședință în acest sens a avut loc pe 19 octombrie curent, fiind prezidată de șeful IGSU general – maior Mihail Harabagiu, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Situații Excepționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Șeful IGSU a adus la cunoștință că Fondul de Intervenții al Guvernului a alocat suma de peste 2,2 milioane de lei pentru demolarea blocului avariat de pe strada Prieteniei nr. 153. Totodată, s-a discutat necesitatea întocmirii actelor necesare pentru realizarea demolării blocului, dar și contactarea agentului economic care va efectua lucrările de demolare, încărcare și evacuare a deșeurilor.

Amintim că, în seara de 19 iunie 2019, o parte a unui bloc de locuit cu nouă nivele din Otaci s-a surpat. La fața locului au intervenit angajații IGSU care au evacuat de urgență locatarii, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. În vara anului 2019 au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr. 1 a blocului, iar ulterior – după expertizarea edificiului – s-a luat decizia să fie desființată și scara nr. 2 a blocului de pe strada Prieteniei nr. 153, întrucât este în stare de avariere și autodemolare.

Conform anunțului făcut atunci de președinte, nimeni nu a avut de suferit, iar cei care au rămas fără acoperiș deasupra capului urmau să fie ajutați. Ulterior, prim-ministra de atunci – Maia Sandu – a scris, pe pagina sa de Facebook, că „locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur”.

Articole asemănătoare

Back to top button