fbpx

foto, video | UPDATE: O parte a unui bloc cu 9 etaje din Otaci s-a prăbușit. Pompierii au verificat dacă nu sunt oameni sub dărâmături

În această seară, un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit parțial. Conform anunțului făcut de președintele Igor Dodon, nimeni nu a avut de suferit, iar cei ce au rămas fără acoperiș de-asupra capului vor fi ajutați.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ulterior, premiera Maia Sandu a scris, pe pagina sa de Facebook, că „locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur. La fața locului se află Şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Mâine, în ședința guvernului, vom discuta despre modalitățile de sprijin al oamenilor care au avut de suferit și au rămas fără locuințe și vom iniția o investigație a accidentului produs”.

UPDATE: „Potrivit informațiilor IGSU, în această seară, aproximativ la ora 21:20, a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit de la etajul 9 până la etajul 1. Incidentul s-a produs pe strada Prieteniei nr.153 din Otaci.

Conform datelor preliminare nu sunt înregistrate victime. Angajații IGSU au evacuat astăzi, 19 iunie, ora 18:00, 46 de oameni, inclusiv 11 copii, din blocul avariat, reușind preîntâmpinarea unei tragedii. La fața locului, pentru gestionarea situației, dar și a operațiunii de intervenție este conducerea IGSU reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

Echipele de salvatori și pompieri au mers în recunoaștere, pentru a stabili exact că nu sunt persoane sub dărâmături. Angajații Inspectoratului de Poliție au încercuit zona de risc pentru a securiza cetățenii. La fața locului este convocată Comisia pentru situații excepționale”, informează ISGU.

Știrea se actualizează…

Foto: Igor Dodon via Facebook

Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Articole asemănătoare

Back to top button