fbpx

video | Guvernul anunță ce sume vor fi alocate sinistraţilor din Otaci. Prim-ministra: Au crescut preţurile apartamentelor, cineva încearcă să profite

Prim-ministra țării noastre a anunțat în cadrul unui briefing de presă aproximativ câți bani vor fi cheltuiți pentru a ajuta sinistrații blocului prăbușit din Otaci. Până în acest moment, Maia Sandu susține că se cunoaște doar suma exactă ce va fi alocată pentru procurarea produselor alimentare – și anume 99.000 de lei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Au fost aprobate cheltuieli de peste 99.000 de lei pentru distribuirea produselor alimentare oamenilor din Otaci care și-au pierdut locuințele. Acum se dicută cu locatarii. Există o problemă între timp, au crescut preţurile pe piaţă. Cineva încearcă să profite de nenorocirea oamenilor. Din momentul când s-a auzit că statul va compensa cheltuilele celor care şi-au pierdut, aceştia au mărit preţurile. Comisia de experţi a stabilit că preţul unui apartament cu două odăi este în mediu 212.000 de lei şi cu 3 odăi – 277.000 lei”, a declarat premierul.

Totodată, prim-ministra a anunțat că a fost decis să fie alocați 389.317 de lei pentru fortificarea digului de protecție în Ștefan Vodă, dar și peste 5 milioane de lei – pentru raionul Basarabeasca, acolo unde au avut de suferit oamenii în urma calamităților naturale.

„Acum se face expertiza celui de al doilea bloc de la Otaci, pentru acest lucru au fost angajați specialiști din cadrul UTM. Aceștia vor veni în 15 zile cu o decizie referitoare la soarta celui de al doilea bloc”, a mai adăugat Sandu.

Amintim că, în seara zilei de 19 iunie, un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit parțial. Conform anunțului făcut de președinte, nimeni nu a avut de suferit, iar cei ce au rămas fără acoperiș deasupra capului vor fi ajutați. Ulterior, premiera Maia Sandu a scris, pe pagina sa de Facebook, că „locatarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost realocați într-un spațiu sigur”.

Articole asemănătoare

Back to top button