fbpx

video | Depuneri de flori la Complexul Memorial „Eternitate”. Maia Sandu: „Este ziua păcii și ziua comemorării”

În dimineața zilei de 9 mai, șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și comisarul european pentru buget și administrație, Johannes Hahn, au participat la ceremonia solemnă de comemorare desfășurată la Complexul memorial „Eternitate”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat pentru a aduce pacea pe continentul nostru. Astăzi sărbătorim Europa, ea fiind cel mai de pace proiect. Este o zi care ne amintește cât de vulnerabilă este pacea și cât de dramatic este războiul. Pentru Republica Moldova cel mai scurt drum spre o pace sustenabilă este integrarea în UE. Este ziua păcii și a comemorării și noi moldovenii ne comemorăm morții în liniște, nu există nici o contradicție între pace și aspirațiile noastre de pace. Trebuie să nu permitem nimănui să ne dezbine”, a spus Maia Sandu.

„Omenirea trebuie să învețe o lecție, că în orice război nu există învingători. Pierd toate părțile și cel mai tragic sunt viețile omenești, care se pierd și nu se mai recuperează. Rămâne durerea și amintirea care marchează generații și destine. Lecția pe care trebuie să o învățăm, uitându-ne și la ceea ce se întâmplă în proximitatea noastră și astăzi este o ocazie în plus să ne amintim de cei care într-adevăr au contribuit să aducă pacea în Europa, este să o păstrăm și să vorbim cât mai mult despre lucrul acesta și să transmitem aceste mesaje generațiilor viitoare”, a menționat Igor Grosu.

În după-amiaza zilei, Guvernul Republicii Moldova și Delegația Uniunii Europene organizează Orășelul European, în Piața Marii Adunări Naționale, care va fi inaugurat de Președinta Maia Sandu și Comisarul Johannes Hahn. Programul detaliat a fost anunțat de Premierul Dorin Recean.

Articole asemănătoare

Back to top button