fbpx

live | Marșul Memoriei, de Ziua Victoriei

În centrul capitalei, mai mulți oameni se îndreaptă spre Complexul Memorial „Eternitate”, în cadrul „marșului Memoriei”, organizat de Comitetul național de coordonare „Victoria”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update) Membri și simpatizanți ai PSRM și cei ai Partidului „Șor” au depus flori la complexul memorial „Eternitate”.

Igor Dodon, Vlad Bătrâncea, deputatul BCS Constantin Starîș au atârnate în piept panglici negru-oranj, interzise în R. Moldova.

Participanții la marșul de 9 mai, organizat de PSRM, au fost întâmpinați de un grup de persoane care au organizat un contraprotest: „Separatiștii! Acasă la Putin! Prin Ucraina la Harkov”, scandează aceștia.

Marșuri similare de Ziua Victoriei au loc la Taraclia, Orhei și UTA Găgăuzia.

În această dimineață și șefa statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, dar și comisarul european Johannes Hahn au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Oficialii au subliniat că astăzi comemorează victimele războiului, dar și sărbătoresc pacea în Europa.

Amintim că astăzi, pe 9 mai, cu prilejul Zilei Europei, la Chişinău va avea loc evenimentul „Oraşul European”, organizat de Delegaţia Uniunii Europene în Republica Moldova.

În acest an, Ziua Europei are genericul „Libertate, Pace, Prosperitate – Europa eşti tu!”. În jurul prânzului, preşedinta Maia Sandu şi comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, vor susţine discursuri, iar seara, de la ora 19:00, va avea loc un concert la care, în prezenţa ambasadorului Uniunii Europene Jānis Mažeiks, vor evolua Cristi Aldea-Teodorovici, Lupii lui Calancea şi Kalush Orchestra din Ucraina, câştigătorii Eurovision Song Contest 2022.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a comentat în această săptămână că „unii politicieni deja au început campania de divizare a societăţii legată de 9 mai”. „Pe 9 mai în Moldova, comemorăm eroii căzuţi în al Doilea Război Mondial şi sărbătorim victoria asupra nazismului şi fascismului, şi pacea care a cuprins Europa după această victorie”, a punctat Daniel Vodă.

La rândul său, preşedinta Maia Sandu a spus că pe 9 mai este sărbătorită pacea. Şefa statului a declarat că „nu are cum această zi să divizeze” societatea.

Articole asemănătoare

Back to top button